Skip to main content

FameLab 2018

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council 2018-ban először Magyarországon is megszervezi a FameLab tudományos prezentációs versenyt. Az évente világszerte több mint 30 országban induló nemzetközi verseny célja, hogy felfedezze azokat a természettudományi, műszaki, orvostudományi, matematikai és informatikai tudományterületen dolgozó fiatal kutatókat, oktatókat és hallgatókat, akik kutatási témájukról és eredményeikről izgalmasan és közérthetően tudnak előadni. A rövid, frappáns előadásokon keresztül a verseny hozzájárul a tudományos témák és a tudományos pálya iránti érdeklődés fenntartásához, és felhívja a figyelmet a szórakoztató és hatékony tudományos kommunikáció fontosságára.

A magyarországi verseny nyertese részt vehet az angliai Cheltenham Tudományos Fesztiválon megrendezendő döntőben 2018 júniusában.

A verseny magyar döntőjébe jutó fiatal előadók számára ingyenes személyre szóló képzést szervezünk, hogy tapasztalt trénerekkel tökéletesítsék előadói képességeiket. 

A leendő résztvevők, kommunikációs szakemberek és a sajtó számára a British Council munkatársaival közösen február 19-én 14.00 órakor az MTA Székház Szentágothai-termében (1051 Budapest, Széchenyi tér 9. I. emelet) rövid tájékoztatót tartunk.

Tisztelettel:

Kruppa Fanni
nemzetközi szakreferens / ASSISTANT

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁG
nemzetközi kapcsolatok fõosztálya

SECRETARIAT OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES
Department of international relations

H-1051 Budapest, Nádor utca 7. (H-1245 Budapest, PO Box 1000) / Phone: +36 1 411 6239
kruppa.fanni@titkarsag.mta.hu

CsatolmányMéret
FameLab - tudományról kreatívan.pdf152.31 KB