Skip to main content

SMC

2016. október 9-12 között Budapesten került megrendezésre az IEEE International Conference on Systems, Man, and Cybernetics (SMC 2016) nemzetközi konferencia az Óbudai Egyetem, Taiwan Tech és az IEEE Hungary Section közreműködésével. A konferencián több, mint 900 nemzetközi kutató, tudós és hallgató vett részt. Az Óbudai Egyetem Alkalmazott Informatika és Matematika Doktori Iskolája több hallgatóval is képviseltette magát mind a rendezői, mind a résztvevői oldalról.

A konferencia egyik kísérőeseménye, az IEEE Brain Hackathon hallgatói versenyén doktori iskolánkat a NIKthink csapatában Kertész Gábor képviselte. Sajnos díjat idén nem sikerült elhozni, de komoly érdemeket szereztek doktori iskolánknak az elkészült munkájukkal.

A konferencia történetében elsőként megrendezésre került Junior programba bekerült Eigner György, a doktori iskola doktorjelöltje által szervezett Junior-Cybernetics in Applied Sciencies speciális szekció is, 9 dolgozattal. A szekcióban a doktori iskola doktoranduszai, Klespitz József és Pethes Róbert is képviselte doktori iskolánkat.

Eigner György, a konferencia egyik főszervezője, - aki az SMC Student Activities Co-Chair és Junior General Co-Chair pozíciókat is betöltötte a szervezőbizottságban -  az AIAMDI Doktorjelöltje az SMC Society-ben végzett kiemelkedő munkája és a konferencia szervezésében való részvételének elismeréseként az SMC Society vezetősége „Outstanding Contribution Award” kitüntetésben részesítette. Egyúttal dolgozata bekerült a konferencia legjobb öt dolgozata közé, amelyért „Conference Best Paper Finalist” kitüntetésben részesült. Doktorjelöltünk a díjakat a konferencia bankettjén vehette át.